Φορολογικές δηλώσεις 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή – Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Εννέα εκατομμύρια φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τέλος Ιουνίου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς στις 30 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η συγκεκριμένη πλατφόρμα στο Taxisnet.

Συνολικά, εννέα εκατομμύρια φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τέλος Ιουνίου και να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος έως την τελευταία μέρα του Ιουλίου. Το συνολικό ποσό κατατίθεται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο του 2024, ή εφάπαξ με έκπτωση 3%.

Tα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση και θα πληρώσουν εφάπαξ έως τις 31 Ιουλίου τον φόρο εισοδήματος θα έχουν και φέτος έκπτωση 3%.

Σύμφωνα με τροπολογία στη Βουλή, προβλέπεται πως και φέτος ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων μπορεί να εξοφληθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, με απόφαση του υπ. Οικονομικών δίνεται περιθώριο έως τις 12 Απριλίου 2023 (αντί της 31 Μαρτίου 2023) για να κάνουν οι φορολογούμενοι τις δηλώσεις Ε9, σε περίπτωση που είχαν αλλαγές περιουσιακής κατάστασης το 2022.

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2022 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Πηγή: newmoney.gr