Φοροκίνητρα για την ασφάλιση κατοικιών από φυσικές καταστροφές

Η κλιματική αλλαγή και οι ολοένα και πιο συχνές φυσικές καταστροφές που εκδηλώνονται στη χώρα μας, προκαλούν τεράστιες υλικοτεχνικές ζημιές σε κατοικίες-κτίρια και κατά συνέπεια επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω της απόδοσης υπέρογκων αποζημιώσεων στα θύματα. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει το εν λόγω πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη ως δεδομένο, ότι λιγότερα από ένα στα πέντε σπίτια στην Ελλάδα είναι σήμερα ασφαλισμένα.

Με απώτερο στόχο να αποφεύγει-η εκάστοτε κυβέρνηση- να βγάζει από τον κρατικό κορβανά μεγάλα ποσά για να καλύψει αποζημιώσεις από καταστροφές κτηρίων και κατοικιών που έχουν προκληθεί από φυσικά φαινόμενα, το οικονομικό επιτελείο και άλλα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται το εξής σχέδιο: να παρέχονται φορολογικά κίνητρα για την προαιρετική ασφάλιση κτηρίων και κατοικιών.

Η επαναφορά της έκπτωσης φόρου στα ασφαλιστικά συμβόλαια του κλάδου περιουσίας για αποζημίωση κατοικιών από φυσικές καταστροφές, είναι μεταξύ των κινήτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, η οποία θέλει να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο ασφάλισης.

Στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων της ΠΟΜΙΔΑ, υπάρχουν 6.371.901 κατοικίες από τις οποίες ασφαλισμένες είναι μόνον 1.074.05

Πηγή: sofokleousin.gr